marți, 13 aprilie 2010

START!


Ok... so...
Cum sa ajungi de la 0 la maxim?
Ai acceptat noua ta viata. Te simti dezorientat. Ti se pare totul greu. Viata ta e dezordonata si pare sa nu aiba nici o directie.

Ce e de facut?


1. Documenteaza-te despre boala ta. Citeste cat mai multe despre ea. Discuta cu persoane care se afla in aceeasi situatie ca si tine. Informatiile te vor ajuta sa te intelegi mai bine, sa iti cunosti posibilitatile si slabiciunile.

2. Accepta si spera. Accepta situatia in care te afli si nu inceta sa speri ca se va gasi o solutie sa o depasesti. Speranta nu trebuie sa moara. Daca ea moare ... mori si tu...

3. Optimism. Nu te lasa cuprins de ganduri negre. Nu permite celor din jurul tau sa iti planga de mila sau sa te faca sa te simti slab. Nu te lasa doborat de esecuri sau de situatiile mai putin placute de care o sa ai parte. Nu te lasa cuprins de frica si de nesiguranta. Socializeaza, nu sta singur, nu te izola, pastreaza in jurul tau doar persoanele care te accepta asa cum esti si te fac sa te simti bine ... evita persoanele care te fac sa te simti diferit si te limiteaza.

4. Fa un plan. Unde esti acum si unde iti doresti sa ajungi. Ce iti doresti de la viata si ce poti face ca sa ai ceea ce iti doresti. Gaseste tu singur solutii si alternative la problemele tale.

5. Evalueaza-ti starea de sanatate si consulta medicul din 6 in 6 luni ca sa vezi ce anume s-a ameliorat sau ce anume s-a agravat. Fa operatiile necesare. Fa recuperare si cauta mereu noi tratamente si terapii care iti pot imbunatatii conditia fizica. Daca sunt costisitoare nu renunta total la ele. Strange banii necesari si investeste in tine daca acele tratamente si operatii iti garanteaza o viata mai buna.

6. Gaseste un job (chiar si la domiciliu) sau o sursa de venit care sa iti asigure independenta si sa te ajute sa iti platesti tratamentele de care ai nevoie .

7. Amenajeaza-ti casa in functie de nevoile tale si investeste in echipamente care te ajuta sa te recuperezi si sa te menti in forma zilnic pe o perioada foarte lunga de timp chiar in confortul casei tale. E mult mai profitabil sa te recuperezi acasa decat sa pierzi timp si bani in tot felul de spitale sau sali de recuperare.

8. Selecteaza-ti prietenii. Cei care iti erau aproape si s-au indepartat dupa ce a aparut boala nu iti erau prieteni. Oricum ai un avantaj din start deoarece vor ramane langa tine doar oamenii de calitate si care au o personalitate puternica.

9. Poti face orice iti doresti. Nu uita nici o clipa ca poti merge oriunde si poti face absolut tot ce iti doresti la fel ca oricare altcineva.Aminteste-ti de asta zilnic. Boala nu e o scuza sa stai intr-un colt si sa privesti cum ceilalti isi traiesc fericiti viata. Poti face orice si poti merge oriunde vrei la fel ca oricare alt om.

3 comentarii:

  1. este extraordinar ceea ce faci pe acest blog, tu esti un exemplu de viata pentru multi dintre noi....felicitari....si sa fi mereu asa de puternica si de optimista, cum ne-ai aratat

    RăspundețiȘtergere
  2. nush cum de esti asha optimista bv tie :d tine-o tot asha

    RăspundețiȘtergere
  3. felicitari pt blog;)esti un ex demn de urmat chiar si pt cei sanatosi si in special pt cei cu probleme.... bv si keep it up;):D
    Andrei

    RăspundețiȘtergere