vineri, 26 martie 2010

Povestea mea

-

La 22 de ani crezi ca lumea e a ta. Ai toata viata inainte. Cea mai frumoasa varsta. Majora, independenta, tanara, plin de speranta, plina de planuri, plina de viata. La inceput de drum ti se deschid toate caile. Undeva te asteapta distractia, parintii care de acum te trateaza ca pe un egal, independenta, o cariera, iubirea, prietenii. Esti la varsta la care te-ai imaginat de multe ori atunci cand erai mica si spuneai cu zambetul pe buze ce vrei sa faci cand o sa ajungi mare. Iata-te in fata visului implinit! E timpul sa zbori. Cat mai sus! Cat de sus te tin aripile. E timpul sa alegi ce cale va urma viata ta. Si sunt atatea posibilitati.

Intr-o zi te trezesti la pamant si nu intelegi de ce.



Toata lumea ta se schimba. Parca traiesti un cosmar din care nu te mai poti trezi. Toate planurile iti sunt spulberate, nu intelegi ce ti se intampla, viitorul tau devine din ce in ce mai nesigur. Sanatatea devine un ideal, pofta de viata dispare. Nu ai nevoie de o astfel de viata.Nu te mai poti distra. Toate caile ti se inchid. Esti la facultate si te intrebi daca mai are rost sa o termini. Nu te mai poti vedea avand o cariera. Iubirea dispare si ea ...sau se transforma in mila. Ii sperii pe cei dragi, prietenii dispar incet incet, sau poate chiar
tu ii indepartezi. Nu vrei sa fi vazuta asa. Ce le poti spune cand nici tu nu intelegi ce se intampla cu tine? Va trece repede. E doar o perioada. Te izolezi asteptand sa treaca durerea si neputinta. Ceilalti observa. Incep sa puna intrebari incomode. Zambesti. Speri ca zambetul tau sa ii convinga ca nu te-ai schimbat. Ca nu trebuie sa se schimbe nimic. Iti placea viata ta. Era perfecta. Abia acum realizezi ca aveai totul. Aveai ... Iar acum totul se ruineaza in jurul tau si nu poti face nimic. Banalitatile de zi cu zi ti se par epuizante .


Nu mai poti suporta.
Trebuie sa afli ce se intampla cu tine. Si intr-o zi afli. De la un medic. Raspunsul la toate intrebarile tale este acea boala. Trebuie sa o elimini. Te vei face bine. O sa fie totul ca inainte. Speranta infloreste din nou. Asculti medicul. Urmezi tratamente. Faci o operatie. Medicul te-a salvat. A salvat tot ceea ce se putea salva.Faci tot ce trebuie facut dar este prea tarziu. Boala ta nu se vindeca. Boala ta se vede. Boala ta te limiteaza. Boala ta te-a marcat pe viata si e posibil sa nu scapi de ea niciodata. E posibil sa mai recuperezi ceva in timp. Depinde de tine. Ai vointa. Lupta. Asta spun toti. Asta e tot ce ti-a mai ramas de facut.

Din nou depresie.
Credeai ca va trece. Ca vei fi ca inainte. Ti-e frica. Viata ta ti se pare distrusa. Tanjesti la tot ceea ce aveai inainte. Nu poti sa dormi. Aproape saptamanal te visezi sanatoasa. Te visezi puternica. Visezi tot ceea ce nu mai poti face. Te visezi alergand. Incerci mereu sa iti dai seama ce s-a intamplat si mai ales de ce. De ce tocmai tie? Te uiti la oamenii din jur si te intrebi de ce dintre toti tu ai patit asa ceva. De ce tu si nu ei? Te simti in plus. Te simti exclusa. Ce cauti tu aici ? Nu faci decat sa incurci lumea. Incepi sa urasti viata, oamenii si mai ales pe tine

Te izolezi iar.
Iti pui viata pe "pauza". Astepti o minune. Astepti si timpul trece pe langa tine. Toate zilele sunt la fel. Nu te mai poti bucura de nimic. Nu mai faci nimic. Pauza totala. Stai imbufnata asteptand ca intr-o zi sa te trezesti din pat si sa fie totul ca inainte. Dar acea zi nu mai vine si iti dai seama ca nu o sa vina niciodata.
Ai asteptat 3 ani si nu s-a intamplat nici o minune. Singurul lucru care s-a intamplat a fost sa pierzi timpul. Ai pierdut 3 ani din viata ta.


Poate ca e timpul sa accepti.
Accepta ca viata ta s-a scimbat. Trupul tau s-a schimbat... dar sufletul a ramas la fel.
Ai pierdut destul timp. E momentul sa recuperezi. Singura minune din viata ta esti tu. De tine depinde totul. Poti face orice. Trebuie doar sa vrei.


25 de ani. Majora, independenta?! ( o sa incerc), tanara, plina de speranta, plina de planuri, plina de viata. Alt inceput de drum, alte cai care se deschid, alte oportunitati. Undeva te asteapta distractia, parintii care de acum te trateaza ca pe un egal, independenta, o cariera, iubirea, prietenii. E timpul sa zbori. Cat mai sus. Cat de sus te tin aripile. E timpul sa alegi ce cale va urma viata ta. Si sunt atatea posibilitati. E timpul sa o iei de la 0 pana nu este prea tarziu.

8 comentarii:

  1. o sa reusesti :) si-o sa-mi spui razand ca am avut dreptate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea Raluca, tu esti o fata frumoasa si desteapta. Ma bucur ca ai realizat un asemenea blog! Este minunat si imi pare extraordinar de bine ca ai inteles ca viata e frumoasa si trebuie traita, indiferent de greutatile pe care ni le ofera Dumnezeu. Important este sa nu te lasi invinsa, sa mergi mai departe, cu fruntea sus, stiind cine esti si aratandu-le si celorlalti cine esti, ce fel de om esti! Fii tare, pentru tine si pentru minunatii tai parinti, pe care ii salut si ii felicit ca au o minune de fata!
    Gabriela

    RăspundețiȘtergere
  3. Este foarte trist ca tocmai tinerilor li se poate intampla ceva urat. Chiar foarte trist. Si ma gandesc cum de unora dintre noi, oricat de rai si de perfizi am fi, nu ni se intampla nimic asa... rau, sa spun, incat sa regreti ca nu mai esti la fel ca mai inainte? Nu stiu daca e asa de grav si/sau de depresiv e sa te nasti cu probleme si sa le "cari" toata viata dupa tine. La o adica te obisnuiesti pentru ca asta e starea ta de "normalitate", dar sa ti se intample pe parcursul vietii e ca si cum te-ai trezi cu un ciocan in cap si nu stii de ce... Si atunci nu ma mai mir ca sunt tineri (si chiar si adulti) depresivi, avand in vedere ca uneori se viseaza sanatosi/sanatoase!
    Iti doresc sa faci tot ce-ti sta in putinta sa te vindeci, draga mea, si sa nu iti pierzi credinta! Eu sunt sigura ca Dumnezeu asculta rugaciunile tale si, intr-un fel sau altul, iti va da liniste sufleteasca. Poate ca nu te va face perfecta fizic, asa cum erai la inceput, dar poate te va recompensa intr-un fel si mai bun... Cine stie? Eu sunt sigura ca Dumnezeu va pleca urechea la durerea ta si la rugaciunile tale si iti va umple intr-unu fel golul lasat de disparitia sanatatii... Eu iti urez mult noroc in viata, oricum va fi el!

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa cum am spus si pe idieta capul sus si vei reusi, asa cum am reusit si eu. te pop si iti urez multa sanatate.

    RăspundețiȘtergere
  5. Esti o fiinta minunata si mai puternica decat realizezi. Viata e frumoasa si te asteapta sa o traiesti. Nimeni nu poate trai in locul tau, asa ca, traieste si bucura-te de viata. E unica pe care o ai pe pamant. Mult noroc! Dumnezeu are grija de tine. Va fi bine, fii tare, fii optimista.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca, sau mai bine zis sunt sigura ca inainte de a fi frumos sau urat, inainte de a fi destept sau nu , inainte de a fi femeie sau barbat, intai suntem oameni , suntem egali , suntem la fel si nimeni nu are dreptul sa ne franga visele, nu mi se pare corect nu suport si am doare aceasta societate romana care condamna fara a gandi care judeca viata unui alt om, fara ca macar sa incerce sa inteleaga....cred ca daca vrei poti , cred ca daca iti doresti , chiar se intampla , cred ca fiecare om are dreptul la povestea lui...si poate reusim sa vedem ca fiecare dintre noi avem cheia in mainile noastre, si nu trebuie decat sa deschidem usa care de cele mai multe ori nu se vede asa de usor, asa ca, mereu atunci cand te izbesti de o dificultate,de un obstacol, trebuie sa te ridici si sa mergi mai departe, trebuie sa vrei si sa iti doresti.........este de admirat tot ceea ce ai facut pe acest blog, sunt sigurat ca totul o sa fie bine, trebuie doar sa crezi , sa fi optimista si sa ai multa credinta...esti o persoana realmente de admirat , esti o persoana atat de puternica si cu asa mult vointa....succes si sa nu te lasi niciodata invinsa

    RăspundețiȘtergere
  7. Speranta este cheia progresului si motorul umanitatii. Ea lumineaza si vindeca atat spiritul cat si corpul.
    Nu iti pierde speranta Raluca, fiindca daca o vei pierde, va fi ca si cand toata lumea va pierde lupta.
    Esti o fata puternica, tine-o tot asa.

    RăspundețiȘtergere
  8. este un blog foarte intereseant pentru toata lumea...prin ceea ce ai facut aici ajuti foare multe persoane , felicitari si sa fi mereu optimista si asa de puternica. Succes, cu drag Diana

    RăspundețiȘtergere