miercuri, 1 decembrie 2010

Carte pentru adolescentii cu spina bifida




In cadrul Conferintei Asociatiei Romane de Spina Bifida si Hidrocefalie a fost lansata cartea "Sub curea!” Discutiile adolescentilor: continenta, iubire si multe altele…
Cartea, scrisa de Rosemary Batchelor, Angela Lansley, Lisa Roman si Gill Yaz, consilierii Asociatiei de Spina Bifida si Hidrocefalie din Marea Britanie (ASBAH), a fost tradusa in limba romana de Raluca L. si Victor P., membrii si consilieri ai ARSBH. 




Cartea, plecand de la continenta, incontinenta si sex, se adreseaza atat adolescentilor bolnavi de spina bifida cat si altor tineri aflati la varsta intrebarilor, oferind sfaturi legate de dieta, relatiile sexuale protejate etc. Ea va fi distribuita gratuit membrilor ARSBH, parintilor, personalului medical din institutiile sanitare si din institutiile de ocrotiri sociale care ingrijesc adolescent bolnavi de spina bifida, cadrelor didactice

In Romania se nasc in fiecare an 500-600 de copii cu spida bifida si hidrocefalie. Aproximativ 5-10% din populatie sufera de spina bifida occulta, aceasta fiind cea mai usoara forma. De altfel, un caz dintr-o mie are parte de probleme asociate.
Coform unui obicei devenit traditie in cadrul ARSBH, exemplarul cu numarul 1 a fost oferit de catre Adriana Tontsch, presedinta ARSBH, lui Andrei Dumitrache, copilul cu o adevarata poveste de success in radul pacientilor bolnavi de spina bifida si hidrocefalie.

Cei care doresc un exemplar gratuit din aceasta carte ma pot contacta la adresa de email raluca_online@yahoo.com.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu