miercuri, 1 decembrie 2010

Tratamentul bolnavilor de spina bifida de la ignoranta, la performanta

In perioada 15-16 octombrie 2010, s-a desfasurat in Bucuresti Conferinta Asociatiei Romane Spina Bifida si Hidrocefalie cu tema:

 "Tratamentul bolnavilor de spina bifida de la ignoranta, la performanta”


Manifestare stiintifica de prestigiu, Conferinta ARSBH a dezbatut problemle majore cu care se confrunta lumea medicala si pacientii pentru limitarea efectelor acestei maladii, pentru imbunatatirea calitatii vietii celor bolnavi si pentru reintegrarea lor reala in societate.


La Conferinta au participat pacienti, parinti, personal medical din institutii sanitare, reprezentanti ai Societatii Romane de Neurochirurgie, reprezentanti ai asociatiilor similar din Marea Britanie, Irlanda, Portugalia si Germania. In total, zilnic, peste 60 de persoane.



Cuvantul de deschidere a fost tinut de domnul Jan Jarab, reprezentantul pentru Europa al Inaltului Comisar al ONU pentru drepturile omului.Participantii la Conferinta au audiat salutul domnului Prof. Univ. Dr. Ioan Stefan Florian, Presedintele Societatii romane de Neurochirurgie si salutul reprezentantului Federatiei Internationale a Asociatiilor de Spina Bifida si Hidrocefalie (IF) domnul Luis Quaresma, presedintele Asociatiei Spina Bifida si Hidrocefalie din Portugalia.
In cele doua zile de dezbateri au fost prezentate si dezbatute teme cu un elevat continut stiintific care au evidentiat experienta si progresul obtinut in unele din marile centre de neurochirurgie din Europa.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu